Matkailu tuottaa Suomeen hyvinvointia ja verotuloja. Paljon.

Matkailu on Suomelle todella tärkeää ja se on myös alue, jossa aivan käsittämättömällä tavalla olemme onnistuneet hukkaamaan rahaa pois kotimaisesta hyvinvoinnista.  Tässä linkki VisitFinland tietoon matkailun taloudellisista vaikutuksista.

http://www.visitfinland.fi/tutkimukset-ja-tilastot/matkailun-taloudelliset-vaikutukset/

Tutkimus kertoo matkailun tuovan enemmän arvonlisäveron kertymää kuin elintarviketeollisuus ja kaksi kertaa niin paljon kuin maatalous.

Karavaanarit ovat kotimaan lomamatkailun keskeinen toimija.  Ei pelkästään siksi, että 60% leirintämatkailun yöpymisistä tapahtuu matkailuajoneuvoilla, vaan myös siitä syystä että harrastuksella on valmiit yhteydet kansainvälisesti tavoittaa alan harrastajat.  Lisäksi harrastuksen piirissä on luotu valmis laadukas palveluverkko hyvälaatuisia ja edullisia matkailualueita.

Silti harrastus on jäänyt matkailumarkkinoinnin saralla varjoon ja vaille ansaitsemaansa huomiota.  Miten me olemme onnistuneet sen tekemään?  Piilottamaan suurimman käyttäjäsegmentin, yli 63 000 jäsentä ja 60% kotimaan leirinnän yöpymisistä, merkittävän osan palveluista ja valmiit kansainväliset kanavat.

Olisiko aika ottaa tämä asia uudelleen tarkasteltavaksi?

 

Olli Rusi

SFC 080349-0

One Response so far.

LEAVE A COMMENT